Restaurangbesökarnas intresse för och kunskap kring växtbaserad mat bara fortsätter att öka. I kursen "Vegetarisk meny i världsklass" lär du dig skapa en avsmakningsmeny endast med råvaror från växtriket.
I den här kursen får du utveckla dina kunskaper kring vegetarisk fine dining-matlagning, både teoretisk och praktiskt. Du börjar dagen med ett teoretiskt pass och får sedan tillaga och äta en nio-rätters avsmakningsmeny.
Under kursdagen diskuteras allt från näringslära, texturer och bindemedel till presentationer, förhållningssätt och säsongsbetoning. Du får också inblick i dig hur du bygger en "log line", ett genomgående sammanhang, storytelling och namngivning i din avsmakningsmeny.
Kursen ger dig även konceptidéer och visar hur du kan förädla och kombinera flertalet grönsaker på olika sätt.
Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om växtbaserad matlagning ur ett fine dining-perspektiv och lära dig göra en växtbaserad avsmakningsmeny.
Kursinnehåll
Planera din vegetariska meny
Så här jobbar du med mise en place
Avancerade tekniker och alternativa bindmedel
Gemensam tillagning av en avsmakningsmeny
Kursledare: Anders Ramsay
Anders Ramsay är köksmästare med stor erfarenhet av vegetarisk matlagning på fine dining-nivå. Han har bland annat vunnit Årets Gröna Kock samt The Vegetarian Chance 2015. Anders föreläser om mat, skriver artiklar samt kokböcker med fokus på vegetarisk matlagning.
Se alla köksutbildningar
Vi rekommenderar
GastroMerit
GastroMerits köksutbildningar – matlagning i teori och praktik
Köksutbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.