Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Nyhet! Vilt på menyn – från jakt till servering

Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.

Kursinformation

Något gick fel när kurserna hämtades.

Kursinformation 

  • Plats: Öster Malma (Svenska Jägareförbundets utbildningsgods)
  • Ingår: Övernattning i enkelrum samt samtliga måltider under kursen 
  • Klädsel: Kökskläder och halksäkra skor
  • Allergier/specialkost: Meddela i samband med anmälan
  • Utrustning: Allt material finns på plats
Välkommen till en fördjupande tvådagarsutbildning med övernattning på Öster Malma. Under ledning av erfarna kockar lär du dig att ta till vara på hela djuret – från hantering och styckning till tillagningsmetoder och menyplanering.
Öster Malma är Svenska Jägareförbundets utbildningsgods sedan över 80 år. Här serveras uteslutande viltkött från det egna slakteriet till cirka 20 000 gäster årligen. Köksteamet har lång erfarenhet av hantering och tillagning av vilt – från dagens lunch till mer avancerade festmåltider.

Svenskt viltkött är en hållbar, lokal råvara med låg klimatpåverkan och hög smakpotential. Kursen riktar sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper om vilt och utveckla lönsamma, hållbara menyer med svenskt vilt.

Kursinnehåll

  • Genomgång i slakteri: artkännedom, hantering, kvalitet
  • Styckningsdetaljer från vildsvin och hjort: egenskaper, användning och val av rätt tillagningsmetod för varje styckningsdetalj.
  • Tillagningsmetoder för bästa textur och smak samt förädling i rökeri
  • Såser, tillbehör och serveringsidéer
  • Viltsafari på Öster Malmas marker (väderberoende)
  • Menyplanering med svenskt vilt utifrån säsong och ekonomi för lönsamma och hållbara på viltkött.

Kursupplägg

  • Dag 1: Slakterigenomgång, praktiska köksmoment, smaksättning och tillbehör, gemensam middag
  • Dag 2: Viltsafari, lunchservering på det som tillagats över natten, pass i rökeriet

Kursledare: Henrik Finck.

Henrik är souschef på Öster Malma med över tio års erfarenhet av professionellt arbete med viltkött. Intresset väcktes under en period i England där vilt serverades dagligen. På Öster Malma har han fördjupat sin expertis i att tillaga hjort, vildsvin och andra svenska viltarter – från rustika luncher till festmåltider på hög nivå. Henrik drivs av att ta till vara hela djuret och visa viltets fulla potential på menyn.

Se alla köksutbildningar

GastroMerit

GastroMerits köksutbildningar - matlagning i teori och praktik

Köksutbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.