Plats: Öster Malma (Svenska Jägareförbundets utbildningsgods)
Ingår: Övernattning i enkelrum samt samtliga måltider under kursen
Klädsel: Kökskläder och halksäkra skor
Allergier/specialkost: Meddela i samband med anmälan
Utrustning: Allt material finns på plats
Välkommen till en fördjupande tvådagarsutbildning med övernattning på Öster Malma. Under ledning av erfarna kockar lär du dig att ta till vara på hela djuret – från hantering och styckning till tillagningsmetoder och menyplanering.
Öster Malma är Svenska Jägareförbundets utbildningsgods sedan över 80 år. Här serveras uteslutande viltkött från det egna slakteriet till cirka 20 000 gäster årligen. Köksteamet har lång erfarenhet av hantering och tillagning av vilt – från dagens lunch till mer avancerade festmåltider.
Svenskt viltkött är en hållbar, lokal råvara med låg klimatpåverkan och hög smakpotential. Kursen riktar sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper om vilt och utveckla lönsamma, hållbara menyer med svenskt vilt.
Kursinnehåll
Genomgång i slakteri: artkännedom, hantering, kvalitet
Styckningsdetaljer från vildsvin och hjort: egenskaper, användning och val av rätt tillagningsmetod för varje styckningsdetalj.
Tillagningsmetoder för bästa textur och smak samt förädling i rökeri
Såser, tillbehör och serveringsidéer
Viltsafari på Öster Malmas marker (väderberoende)
Menyplanering med svenskt vilt utifrån säsong och ekonomi för lönsamma och hållbara på viltkött.
Kursupplägg
Dag 1: Slakterigenomgång, praktiska köksmoment, smaksättning och tillbehör, gemensam middag
Dag 2: Viltsafari, lunchservering på det som tillagats över natten, pass i rökeriet
Kursledare: Henrik Finck.
Henrik är souschef på Öster Malma med över tio års erfarenhet av professionellt arbete med viltkött. Intresset väcktes under en period i England där vilt serverades dagligen. På Öster Malma har han fördjupat sin expertis i att tillaga hjort, vildsvin och andra svenska viltarter – från rustika luncher till festmåltider på hög nivå. Henrik drivs av att ta till vara hela djuret och visa viltets fulla potential på menyn.
Se alla köksutbildningar
Vi rekommenderar
GastroMerit
GastroMerits köksutbildningar - matlagning i teori och praktik
Köksutbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.