Få motivation, inspiration och kunskap kring att arbeta förebyggande med livsmedelshygien och hantering av livsmedel. Med dessa kunskaper kan du undvika kostsamma misstag och de faror som finns i samband med livsmedelshantering.
Under den här kursen lär du dig vilka hygieniska risker som finns vid hantering av livsmedel. Vi går igenom smittämnen, smittkällor, matförgiftning, allergener och andra hälsofaror. Du får insikt i vissa kritiska steg vid livsmedelshantering och vad egenkontroll innebär. Kursen avslutas med ett kunskapstest och vid godkänt resultat får du ett intyg som dokumenterar dina kunskaper.
Målet är att du, förutom kunskapen, även ska få inspiration och motivation att använda det du lärt dig under kursen i din vardagliga verksamhet. Kursinnehållet är upplagt utifrån Livsmedelsverkets krav och är den utbildning som efterfrågas av myndigheternas inspektörer. Kursinnehållet är upplagt utifrån Livsmedelsverkets kontrolimråden samt krav på utbildning inom livsmedelshygien.
Kursen vänder sig till dig som hanterar livsmedel i någon form, exempelvis kockar, serveringspersonal, portioneringspersonal, kallskänkor och övrig personal med livsmedelskontakt inom restaurang och offentlig verksamhet. Inga förkunskaper krävs.
Kursinnehåll
Mikroorganismer och smitta (bakterier, virus, mögel och parasiter)
Hygien (personlig och lokaler)
Matförgiftningar
Kemiska och fysiska hälsofaror
Egenkontrollprogram- rutiner och förebyggande insatser
Förebyggande insatser
Faror i livsmedel
Livsmedelslagstiftning
Grundförutsättningar
EU´s allergenlista
Kunskapstest
Se fler hygienkurser
Vi rekommenderar
GastroMerit
Livsmedel och hygienutbildningar
GastroMerit erbjuder fler av livsmedelshygiensutbilningar, både webbutbildningar och streamade kurser.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.