Med denna kurs håller du dig uppdaterad gällande det senaste inom kost, hälsa, allergier, intoleranser och får en ökad förståelse för olika kostönskemål och behov. Arbetar du inom restaurang, café eller restaurangkedja och vill få grundläggande kunskaper om livsmedelsallergier och intoleranser? Då är den här kursen för dig.
Med ökad kunskap om matallergi och intoleranser mot olika födoämnen kan du enklare erbjuda alternativ till gäster som har någon form av matöverkänslighet.
Under kursen får lära dig att på bästa möjliga sätt bemöta och servera personer med allergier och speciella kostönskemål. Du får grundläggande kunskap om de vanligaste allergierna och intoleranserna, och får även lära dig säker livsmedelshantering. Du får dessutom en genomgång av EU-direktivet ”Informationsförordningen” som omfattar bland annat märkning av förpackad och oförpackad mat.
Kursinnehåll
Näringslära
Hälsotrender
Vanliga allergier och intoleranser
Allergener enligt EU-listan
Säker hantering av livsmedel
Beredning och servering
Specialkost
Menyplanering
Denna webbutbildning tar ca 3 timmar att genomföra, du kan närsomhelst pausa utbildningen och fortsätta vid senare tillfälle.
Kursen är giltig i 60 dagar från köp.
Se alla webbutbildningar
Vi rekommenderar
GastroMerit
Webbutbildningar
Hos GastroMerit kan du utbilda dig via webbutbildningar inom hygien, serveringstillstånd och ansvarsfull alkoholhantering. Bokad webbutbildning genomför du när det passar dig och din verksamhet bäst.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.